Skaffa Precious app

Precious app 2016 Tillgänglig för iPhone på App Store Tillgänglig för Android på Google Play

27 July 2017

Precious Talents 2017: Rasmus Hvorslev Jewelry

Rasmus Hvorslev, Rasmus Hvorslev Jewelry, är en av årets nio Precious Talents. 

Vad kännetecknar din design? 
”Jag designar för den moderna gentlemannen. Stilrena pieces med mycket material och attityd. 
Förr bar alla gentlemän en klackring/familjering i Europa och det är så galet snyggt med män i smycken. Jag vill föra tillbaka det på riktigt.”
 
Var hämtar du inspiration till din design? 
”Jag hämtar mycket av min inspiration från förr. Från gamla tiders hantverkare och smeder men även från de som faktiskt bar smyckena, såsom från adel och kungligheter. Utöver detta hittar jag mycket inspiration till själva skapandeprocessen från södra Europa och från tidigare semestrar längs pittoreska gator där pulsen, atmosfären och de olika stilarna är helt annorlunda från vad man kan hitta här i Norden.” 

Vad har du för förväntningar på att delta på Precious i september? 
”Att få visa upp min kollektion som stolt Precious Talent för alla nya såväl som veteraner inom branschen. Jag hoppas ju även få möta nya kunder och samarbetspartners, men också att utbyta erfarenheter med alla fantastiska smyckedesigners som kommer att delta.  Vi ska verkligen vara stolta över hur många fantastiska designers vi har från Norden. Det är i alla fall något som får mig att sträcka på mig lite extra.”
 
Vem är din förebild inom design? Varför? 
”Min mormor Theresia Hvorslev har alltid varit min stora förebild när det kommer till design. Förutom att hon är en otroligt spännande människa så har hon lång erfarenhet som smyckedesigner och ett öga för färg och form som är få förunnat.”

Rasmus Hvorslev Jewelry.

Precious Talents 2017.

Föregående Nästa