Skaffa Precious app

Precious app 2016 Tillgänglig för iPhone på App Store Tillgänglig för Android på Google Play

16 August 2017

Precious Talents 2017: Tusenö

Tusenö med Alexander Benz och Johan Holsner är en av årets nio utvalda Precious Talents.

Hur skulle ni beskriva er design?
”Vi har sedan starten alltid arbetat utifrån klassisk design som håller i längden, snarare än att ta rygg på trender. Genom ett fokus på små, subtila detaljer och en övergripande kvalitetskänsla har vi i våra första modeller hittat rätt formspråk som tilltalar både våra kunder och följare.”

Var hämtar ni inspiration?
”Inspiration hämtas från allt som lockar ögat, något som gör att man skänker det en extra blick, oavsett vad det är. Men framförallt så inspireras vi av platsen vi växte upp på, den svenska västkusten, med dess varierande väder och kontraster.”

Vad har ni för förväntningar på att delta på Precious i september?
”Vi hoppas att Precious kan bli ett första steg för oss att presentera våra klockor för en marknadsdel vi tidigare inte arbetat med, retail. Vi tror vi kan få mycket bra feedback och lära oss mycket av både andra utställare samt besökare.”

Vem är er förebild inom design?
”Gerald Genta har alltid varit en stor förebild för oss. Numera en av de största legenderna inom klockvärlden. Men många av hans skapelser mottogs inte av jubel på en gång. Han gick sin egen väg och trodde till hundra procent på sin vision, vilket i slutändan gjorde både honom och hans designer ikoniska.”

Tusenö.

Föregående Nästa