11 May 2018

Precious Talents 2018:  Axel & Rönne

En av de nio utvalda Precious Talents 2018 är Axel & Rönne, en trio bestående av Erik Axelsson, Karl Rönnneklev och Adetoun Ayoade. Deras ambition är enkel: att inspirera och bli inspirerad.

“Vi kombinerar minimalistisk design med italienskt hantverk och skapar klockor där varje liten del är skapad utan kompromisser.”

Armbanden är gjorda för hand i samarbete med en italiensk familj med en lång tradition av läderhantverk. Varje armband får sitt unika utseende tack vare traditionell ekologisk garvning, handgjorda stygn med vaxad lintråd, patinabehandling och nötning. Urverken tillverkas i Schweiz.

”Vi låter varje klocka påminna oss om att det tar tid att skapa goda saker”, säger trion.

De två grundarna Erik Axelsson och Karl Rönneklev är båda från Småland. Erik har sedan ung ålder utforskat olika kreativa områden och har över ett decenniums erfarenhet av produktutveckling och design. Karl är strukturerad och har öga för skönheten som uppstår i kombinationen konst och ingenjörskap. Adetoun Ayoade flyttade till Sverige för 13 år sedan från Nigeria. Hon har stor erfarenhet från modeindustrin.

Till Axel & Rönnes webbplats >>

Föregående Nästa