31 July 2018

Precious Talents 2018: Nunc

Nunc betyder “nu” på latin. Idén till Nuncs produkt föddes i en djup personlig resa hos de tre grundarna: Michael Pedretti från Italien, Emmet King från England och Johanna Bülling från Sverige. De fördes samman genom en gemensam syn på livet.

”Vi var utmattade av jobb, stress och den konstanta uppkopplingen och insåg hur få tillfällen som vi faktiskt var i nuet. Det hela resulterade i en fråga: Vill vi tillbringa livet med att mäta tiden eller att uppleva den?” 

Nunc vill påverka människors liv på ett meningsfullt sätt, genom att återuppfinna meningen med tiden. De har lyckats med att komprimera denna djupa mening i en elegant och minimalistisk design som representerar den enkla perfektionen av varje ögonblick i livet. Varje Nunc är unik, lika unik som varje marmormönster är.

”Vi vill stärka människor till att omfamna nuet och bli närvarande där de befinner sig: i naturen, i staden, med familjen eller vänner, för att få en känsla av att befinna sig här och nu.”

Armbanden är designade i Sverige och tillverkade i Italien. Metallkåpan, som är tillverkad i högklassig 316 rostfritt stål, finns i fyra olika färger och omsluter en platta av italiensk vit Carrara-marmor eller svar Maquina-marmor. De handgjorda träaskarna som armbanden paketeras i är designade för att kunna omvandlas till krukor, där man kan plantera det moringa-frö som följer med. Moringaträdet är också känt som Livets Träd.

Nunc >>

Alla Precious Talents 2018 >>

Föregående Nästa