02 August 2018

Precious Talents 2018: PHINE

Namnet PHINE kommer från en matematisk princip som fått stor bäring på konst och design. Förhållandena 1:1.618 kallas i matematiken för det gyllene snittet för numerisk skönhet. Talet 1.618 kallas också för PHI.

Den svenskfödda designern Elina Faurschou kände att PHINE var ett perfekt namn för hennes varumärke eftersom det representerar guld, skönhet och geometriska former.
Elina har närt en kärlek till silversmide sedan barnsben - hennes pappas farfar var silversmed. Hon är starkt influerad av den klassiska, minimalistiska skandinaviska designtraditionen. Meningen är att PHINE ska fylla ett tomrum hos marknaden med sina starka och kaxiga smyckekollektioner som inte kompromissar med kvalitet eller hantverksskicklighet.

”Vi vill att våra smycken ska inspirera stilmedvetna kvinnor och män och stärka dem till att gå över gränser och känna att allt är möjligt”, säger Elina.

Just nu är PHINE baserat i London. Alla smycken är gjorda för hand, vilket ger varje produkt ett unikt utseende. Smyckena ger möjlighet för bäraren att mixa, matcha, anpassa, lägga till och ta bort delar. PHINE strävar också efter en förändring.

”Hållbarhet och hur vår planet mår är något som vi värnar mycket om. Våra smycken tillverkas av 18K fair trade-guld, återvunnet 925 sterling silver och etiska ädelstenar.”

PHINE…>>

Alla Precious Talents 2018…>>

Föregående Nästa