16 August 2018

Precious Talents 2018: SJOSTENSWEDEN

Ingela Sjösten är konstutbildad i skulptur, inredning och design på Konstfack. Hon var verksam under flera år som designer och inredningsarkitekt innan hon började formge
smycken.

”SJOSTENSWEDENs affärsidé är att formge statement-smycken i ikonisk form som tar plats och tidlösa smycken till överkomligt pris för kvinnor som vågar sticka ut. Drivkraften är den enorma kick jag får av att se mina smycken bäras och uppskattas av häftiga och inspirerande kvinnor och att det är en sådan bredd på mina kunder, alltifrån yngre tatuerade kvinnor till äldre eleganta yrkeskvinnor”, berättar hon.

Ingela inspireras av resor, människor på gatan, musik, arkitektur och samtidskonsten (som är en säker indikator på kommande trender). Hon upphör aldrig att fascineras över de geometriska grundformernas oändliga variationsmöjligheter och uttryck och hur dessa kan bäras på kroppen.

SJOSTENSWEDENs smycken är inte gulliga eller för den försiktiga. Kännetecknande för smyckena är de kraftfulla geometriska formerna som varieras på
olika sätt. Materialen är nappaläder i olika färger, silver, mässing och försilvrad
mässing, samt stenar som aventurine, labrodorite, opal och onyx för en naturlig färgskala

Smyckena produceras i Jaipur, Indien och Ingela Sjösten är mycket nöjd med samarbetet:
”Deras mässingsarbeten håller genomgående mycket hög kvalitet och verksamheten är en modern verkstad i Jaipur som har miljöhänseende och goda förhållanden för de anställda.”


SJOSTENSWEDEN… >>

Alla Precious Talents 2018… >>

Föregående Nästa