20 June 2018

Precious Talents 2018: BAIAE

BAIAE är ett nylanserat varumärke för exklusiva herrsmycken. Företaget grundades 2017 av de äkta makarna Anne och Fredrik Lichtenstein. Fredrik har tidigare erfarenhet av försäljning av smycken och herrmode och har även en master i Fashion Management från Textilhögskolan i Borås. Anne har kreativ konstnärlig bakgrund och har jobbat mycket med foto, text och film.

BAIAEs smycken består uteslutande av ädla metaller och diamanter samt läder. Formspråket är maskulint symmetriskt och exakt, djärvt och uttrycksfullt. Kombinationen av ädla metaller, diamanter och läder skapar en lyxig känsla med mycket attityd.

”Vi arbetar med både 18K och 21K i såväl gulguld som roséguld samt 950 platina. Vi använder enbart naturliga diamanter i våra smycken. Lädret är av finaste lammnappa från Italien”, berättar makarna Lichtenstein.

Namnet BAIAE kommer från den antika romerska staden Baiae som sjönk för 500 år sedan och nu ligger 20 meter under havsytan utanför kusten i Neapelbukten. Baiae kan beskrivas som dåtidens Las Vegas med överflöd av lyx och förlustelser. Dit kom Roms elit för att leva ut sina drömmar. Det som hände i Baiae, stannade i Baiae.

”Vi vill därför med namnet hylla den medvetna moderna mannen, som vågar vara sig själv och vågar uttrycka sig!”

Till samtliga nio Precious Talents.

Till BAIAEs webbplats.

Föregående Nästa