06 September 2018

TRIWA x Humanium Metal

En stor nyhet på Precious är TRIWA x Humanium Metal. Det är en klocka tillverkad av nedsmälta illegala vapen. Klockan släpptes den 19 juni på Kickstarter och sedan dess sålt över 2000 exemplar för över 5 miljoner kronor.

Med Humanium Metal har organisationen IM (Individuell Människohjälp) påbörjat ett prisbelönt projekt för att samla in och smälta ner illegala vapen till metall i syfte att samla in pengar som ska bidra till positiv utveckling i de drabbade länderna. Först ut kommer TRIWA med en klocka gjord i denna metall.

”Vi kunde inte i vår vildaste fantasi tro på gensvaret vi fått på denna lansering. Nu ser vi otroligt mycket fram emot att kunna erbjuda våra kunder i klock- och smyckesverige dessa produkter”, säger Ludvig Scheja, kreativ chef på TRIWA. “Klockindustrin är väldigt fokuserad på status och ädelmetaller. Med TRIWA x Humanium Metal arbetar vi med den dyrbaraste av alla metaller och har tagit fram en produkt med ett symbolvärde långt mycket högre än status, som dessutom hjälper till att göra världen fredligare.”

TRIWA x Humanium Metal… >>

 

Föregående Nästa