Skaffa Precious app

Precious app 2016 Tillgänglig för iPhone på App Store Tillgänglig för Android på Google Play

22 March 2017

Växande intresse från Finland

Henrik Kihlman, VD för Finlands Guldsmedsförbund, du arrangerade en ”mässkryssning” för era medlemmar från Finland till Precious förra året. Vad var era intryck?
– Både i storlek och mångfald överraskade mässan de flesta av oss på ett positivt sätt och besöket gav mersmak. Finland saknar en stor och heltäckande branschmässa och Precious som är Nordens största branschmässa ligger på väldigt bekvämt avstånd. Därför faller det sig naturligt att göra en ny resa i år, förhoppningsvis med en ännu större delegation.

Varför är det intressant för finska butiker att besöka Precious?
– Vi lever i en alltmer internationell och integrerad värld. Den Nordiska marknaden är på många sätt ganska likartad och det är lätt att göra affärer då vår affärskultur inte nämnvärt skiljer sig från varandra. Här finns definitivt synergier att hitta.

På vilket sätt kan finska företag ha nytta av att ställa ut på Precious?
– Vår hemmamarknad har inte växt i samma takt som marknaden i övriga Norden.
För finska företag som söker återförsäljare och vill utvidga sina nätverk internationellt är Precious ett steg i rätt riktning.

Hur ser du på  framtiden för den nordiska smyckebranschen?
– Smyckesbranschen är rätt liten och behöver samarbete över gränserna för att kunna växa och utvecklas. Vi är jätteglada över att kunna vara med och hjälpa till med att bygga broar mellan våra länder!

Föregående Nästa