Skaffa Precious app

Precious app 2016 Tillgänglig för iPhone på App Store Tillgänglig för Android på Google Play

09 August 2017

Precious Talents 2017: TALVIKKI Stockholm

Carolina Gimeno, TALVIKKI Stockholm, är en av årets nio Precious Talents.

Hur skulle du beskriva din design?
“TALVIKKI Stockholm framställer originella smycken som på ett övertygande vis förmedlar den skandinaviska själen internationellt. Detta görs genom att kombinera finsmide med en tidlös, modern, industriell och minimalistisk estetik. TALVIKKI Stockholm är ett hållbart alternativ. Samtliga smycken tillverkas miljömedvetet och för hand i Stockholm.”

Var hämtar du inspiration till din design? 
“Formgivningen inspireras av modern konst och arkitektur, med en strävan att bibehålla de enkla och nätta former som reflekterar elegans och kommunicerar den starka skandinaviska känslan. Abstrakt visuell formgivning inspirerar oss också i arbetet.”

Vad har du för förväntningar på att delta på Precious i september?
“Våra förhoppningar på och i samband med Precious, är att finna möjliga samarbetspartners, likväl återförsäljare som distributionsplatser. Vi hoppas även på ökad synlighet och etablering. Vi ser också Precious som en fantastisk plattform att presentera TALVIKKI Stockholm för den redan etablerade marknaden.”
 
Vem är din förebild inom design? Varför?
“Raf Simons är en av våra förebilder genom hans förmåga till innovation inom modeindustrin där han blandar och kombinerar olika stilar med framgångsrikt resultat. Simons bakgrund som industridesigner är också en källa till inspiration, det visar på att bred kunskap kan möjliggöra oväntade och unika idéer.”

TALVIKKI Stockholm.

Föregående Nästa