28 June 2018

Precious Talents 2018: IAMELENI

Tanken bakom IAMELENI är att smyckena ska vara lättburna och en självklar accessoar vid alla tillfällen, att de ska förmedla styrka och förstärka bärarens egna stil och uttryck. Grundaren Eleni Enedahl har erfarenhet inom serviceyrket och en lång bakgrund inom retail- och modebranschen.

”Jag hade en längtan efter att skapa något eget och efter en intensiv period i både yrkesliv och privat lämnade jag modebranschen för att hitta ny inspiration och ägna mig mer åt det kreativa”, berättar Eleni.

Det var kärleken till smycken och intresset för formgivning som styrde stegen till en kurs i silversmide. Efter flertalet kurser inom hantverket och ett år som lärling föll det sig naturligt att starta sitt egna varumärke.

IAMELENI är smycken gjorda för hand främst i återvunnet silver med fokus på hållbarhet.
Designen är stilren med unika detaljer som ger ett spännande uttryck. Man ser även inslag av svarta diamanter, smaragder och råa kristaller i några av kollektionerna. Geometriska och grafiska former, kontraster och element i naturen återspeglas i smyckena. Med influenser från Medelhavet och härkomsten Aten skapar Eleni tidlösa smycken både för honom och henne.

Alla nio Precious Talents 2018.

Till IAMELENIs webbplats.

Föregående Nästa