09 August 2018

Precious Talents 2018: Silversmed Karolin Ohlsson

Karolin Ohlssons passion i livet är att skapa sina drömmar i silver. Hon får sin inspiration från naturen, vilket ger hennes silversmycken en organisk design.

”När jag inte skapar silversmycken i min ateljé tävlar jag i orientering, jag är med i det svenska landslaget. Jag hämtar mycket intryck och idéer när jag vistas i skogen”, berättar hon.

Karolin Ohlssons motto är att ingen dröm är onåbar om du bara är villig att kämpa för den. I hela sitt liv har hon inspirerats av sin farfar, silversmeden Olle Ohlsson, som lärde henne att tänka ”outside the box” och finna sin egen väg i livet. Sedan 2010 har Karolin varit lärling hos honom och hon har också haft guldsmeden Tomas Andreae som mentor under två år. Hon är också utbildad silversmed. Nu delar hon studio med sin farfar på Mosebacke i Stockholm.

”Jag skapar unika smycken och använder traditionell silversmidesteknik med en modern design. Silversmed Karolin Ohlsson står för kvalitet och vilda fantasier. När man ser min silverkonst får man en känsla att föremålen växer, att detta hårda material har fått liv.”

Silversmed Karolin Ohlssons webbplats… >>

Alla Precious Talents 2018… >>

Föregående Nästa