Smycken och accessoarer för män

Under den senaste tiden har det blivit populärt för män att uttrycka sin personliga stil med accessoarer som ringar, armband, klockor, halsband och skärp. En snygg accessoar som en stilren klocka eller några coola armband kan lyfta en look och göra den trendig och unik.

Armband

Armband för män är väldigt populärt just nu. Till en mer formell klädsel kan en länk i metall passa väldigt bra. Armband i läder passar också till i stort sett allting. Beroende på hur uppklädd man är kan man vara mer kreativ och lekfull och ha flera armband, exempelvis i tyg, läder eller pärlor i olika färger. Helst ska armbanden bara sitta på den ena handleden – särskilt om man bär en klocka på den andra.

Klockor

Trots att många av oss blivit vana att kontrollera tiden på våra mobiltelefoner går snygga armbandsur aldrig ur tiden. Klockan kan säga ganska mycket om en man, om hans smak och personlighet. Priset på armbandsur varierar otroligt mycket; vissa använder klockan som statussymbol. Just nu är det trendigt med väldigt stilrena klockor med en enkel design och minimalistisk urtavla. Vissa klockor har en nästan ändlös mängd av digitala funktioner. Det kan vara värt att satsa lite extra på en klocka man trivs med, eftersom den alltid tillför hela looken någonting extra. Det kan även vara lika trevligt att köpa några lite enklare klockor och matcha dem med klädseln.

Ringar

Traditionellt sett har män, utöver vigselringen, nästan uteslutande använt klackringar och helst på lillfingret. Denna rigida inställning har äntligen börjat luckras upp och idag är det naturligt även för män att bära alla möjliga typer av ringar, på valfritt finger. Ringar för män är oftast ganska tjocka och kraftiga, enbart i metall och med en stilren design. En bra sak att tänka på är att inte bära fler än en eller två ringar på samma hand.

Halsband

En tjock metallänk är snygg till rätt klädsel, och den får då gärna vara lite längre än en vanlig halslänk. Självklart ska man helst hålla sig inom ramarna för vad som är smakfullt och kanske inte bära enorma guldfärgade metallänkar. Utöver det är halskedjor fina på män, även lite tunnare och kortare sådana. Länkarna bärs ofta utan någonting på, men bland berlocker är krucifix, identitetsbrickor och andra enkla, ofta ganska stora hängsmycken, populära. Det är också trevligt med ett hänge som betyder något för bäraren. Lite mindre saker kan med fördel träs på läderremmar eller tunnare kedjor.

Skärp

Skärp ska nästan hellre vara snygga än funktionella och de ska matcha kläderna. Ett brunt bälte passar inte till svarta skor och vice versa. Se till att skärpet inte är gammalt och slitet och investera i ett par riktigt snygga skärp.

Att trivas med smycken

Smycken och accessoarer behöver inte nödvändigtvis handla om mode. Det viktiga är att du känner dig bekväm i dina accessoarer och tycker om dem. Det finns armband som är vackra att titta på och klockor du kanske alltid drömt om att kunna köpa. Andra saker går inte att värdera: din farfars manschettknappar; ett mynt från en särskild resa som förvandlats till en älskad berlock; ett par pärlarmband som barnen gjort; en läderrem klippt från en jacka som du hade som barn eller guldklockan som din pappa fick efter 25 års tjänst på sitt arbete.