Tips: ta bättre selfies

Att lära dig att posera för en selfie kommer att göra en mycket större skillnad i hur du ser ut på alla foton som en mobilkamera tar. En sökning efter #selfie på Instagram ger över 122 miljoner bilder – wow, det har verkligen tagit världen med storm. Men ibland kan det vara svårt att ta ett smickrande foto av sig själv samtidigt som man håller i kameran. Här är några ”selfietips” som gör att du kan ta bättre foton på dig själv.

När jag tänker på en selfie är den omedelbara tankebilden ett foto av en persons ansikte. Men sanningen är att en selfie är vilken bild som helst av dig, tagen av dig och från vilket perspektiv som helst. Varför inte ta ett foto av dina fötter? Speciellt om du vill uppmärksamma ett par nya skor? Eller ta ett foto av det nya armbandet på din handled eller dina nylackade naglar. I din nästa selfie, utmana dig själv att kreativt fånga en annan sida av dig och experimentera med olika sätt att hålla din kamera.

En annan vinkel

Luta huvudet åt vänster och sedan åt höger när du ser dig själv på telefonens skärm. För de flesta av oss är den ena sidan mer attraktiv än den andra. Det kommer att framhäva ditt ansiktes naturliga linjer och form, och är i allmänhet mer intressant än ett rakt foto. Prova samma sak med dina axlar, ge dem en vinkel mot huvudfotot. En intressant vinkel gör en selfie mycket mer spännande.

För att helt ta bort en dubbelhaka på ditt foto, och för att framhäva din haklinje, sträck nacken framåt. Det här kan kännas konstigt, men det kommer att dramatiskt förbättra hur du ser ut på bilden. Att ta fotot uppifrån hjälper också. Lyft kameran något ovanför dig och titta sedan uppåt för att ytterligare accentuera haklinjen.

Lägg till något i förgrunden

En ny frisyr eller hårfärg ger en perfekt möjlighet för att liva upp dina selfiebilder. Ett par nya solglasögon ger även dina selfies en ny och levande känsla. Alla nya accessoarer kommer att lägga till ett roligt element till dina selfies. Prova en ny mössa, halsduk eller peruk till och med. Accessoarer ger spänning till dina selfies och en anledning till att ta nya, fräscha bilder.

Ett stadigt foto

Naturligtvis är det viktigaste verktyget för alla typer av foton, inklusive selfies, ett stativ till din kamera eller mobiltelefon. Ett stativ ser till att fotot alltid är stadigt och att du kan använda en självutlösare för att få en perfekt bild.

Ett sätt att verkligen få dina selfies att se mer proffsiga ut är att inte visa en förlängd arm, det är här en selfiepinne kommer in i bilden. Det finns två grundläggande typer av selfiepinnar, trådbundna och Bluetooth. Bluetooth-varianten är bäst. De är enkla att ansluta och du behöver inte ständigt sticka in sladden i och ur telefonen varje gång du vill ta en bild.

Selfiepinnar finns i alla möjliga storlekar och går oftast att förlänga. Bluetooth-anslutningen gör att du kan klicka på en liten trådlös knapp i din andra hand när du är redo att ta bilden. De är också mobilspecifika, så kontrollera vilken telefonmodell du har innan du köper en.