Underkläder genom historien

Underkläder har funnits i århundraden och har burits av både män och kvinnor. Det finns många olika typer av underkläder, bland annat kalsonger, boxershorts, bh:ar och trosor. Varje typ av underkläder är utformade för att ge komfort och stöd. Kolla in underkläder i bambu hos Weard.

Underkläder för kvinnor

Ordet trosor är en allmänt känd term för ett klädesplagg som bärs av människor, särskilt kvinnor. Trosor är ett ofta dyrt plagg som är tillverkat av mjukt material.

Den vanligaste typen av trosor för kvinnor är stringtrosor. Stringtrosor kan orsaka obehag, men ger inget stöd. Ett vanligt substitut för stringtrosor är boyshorts . Boyshorts ger full kindtäckning som vanliga trosor samtidigt som de ger komfort och stöd som en string. Ett annat vanligt ord för trosor är knickers , som ursprungligen endast syftade på manliga underbyxor, men som i dag även används för kvinnliga underkläder. Trosor är ofta gjorda av spets, satin, siden eller bomull. Men kan även hittas i ekologisk bambu, du hittar även bambutrosor på Weard. De kan vara dekorerade med spetsapplikationer, band, bågar eller andra mönster. Många kvinnor tycker också om att bära genomskinliga eller halvgenomskinliga trosor som ger en mer erotisk look.

Underkläder för män

När det gäller underkläder för män är den vanligaste typen boxershorts som ger mer utrymme i skrevet och i benområdet. Det finns också olika typer av boxershorts, t.ex. sådana med öppen gylf (vänster), sådana med stängd gylf (höger) och sådana utan gylf alls. Trunks liknar boxershorts men har ett smalare midjeband och längre ben. De ger mer stöd än boxershorts men mindre än trosor.

Underklädernas historia

Den första kända typen av underkläder var en länsduk, som bars av män under antiken. Linnekläderna var gjorda av djurskinn eller tyg och användes för att täcka könsorganen och skinkorna. I början av 1800-talet uppfanns boxershorts i England. Boxershorts liknar trosor, men de är mer påsiga och har längre ben.

BH:er uppfanns i slutet av 1800-talet och var avsedda att lyfta och stödja bröstet. BH:er tillverkades av en mängd olika material, bland annat bomull, silke och spetsar.

Namnet trosor kommer från pantalettes, en form av underkläder som användes på 1800-talet. Ursprungligen bar män underkläder under sina ytterkläder för att få blygsamhet och värme. Ordet ”drawers” kommer från gammal engelska dragan / drægan , som betyder dra eller dra och är förknippat med dra, som att dra något från sin normala plats. Trosor var då helt enkelt ett skinköverdrag som bara kom ner till underlåret. Med tiden blev detta plagg kortare och kortare tills det slutligen utvecklades till det som vi nu känner till som trosor.

1900 talet

I början av 1900-talet uppfanns trosorna. Underkläder är åtsittande underkläder som täcker könsorganen och skinkorna. Det var inte förrän på 1960-talet som kvinnor började bära mer än ett par åt gången: girdles under trosorna och strumpeband för att hålla upp strumporna . Andra kvinnor skulle klara sig utan underkläder alls. På 1970-talet ledde kvinnors frigörelse till en mer avslappnad och bekväm inställning till underkläder och snart därefter blev mormorstrosor populära.

Underkläder idag

I dag finns det många olika typer av underkläder, bland annat stringtrosor, G-strängar och boyshorts. Underkläder tillverkas av olika material, bland annat bomull, silke, nylon och lycra.

Underkläder tillverkas nu i en mängd olika stilar, färger och tyger för att passa alla behov. De kan köpas rena eller med spetsiga kanter, mönster eller till och med ord tryckta på dem. Det viktiga är att de sitter bra, känns bekväma och ser bra ut. Så oavsett vilken stil du har finns det säkert ett par perfekta trosor för dig.

Underkläder ger komfort och stöd åt kroppen. De är en viktig del av vardagskläder och bärs av både män och kvinnor. Underkläder finns i en mängd olika stilar och färger och kan köpas hos de flesta återförsäljare. Så nästa gång du går och handlar nya kläder, glöm inte bortför att köpa ett par nya underkläder!