En kropp i rörelse är gladare

Det finns inget skönare än att känna sig upprymd efter ett träningspass, för de endorfiner som strömmar ut i kroppen är helt enkelt världens bästa känsla. En kropp i rörelse är helt enkelt en gladare kropp, både under tiden den rör sig och efteråt. Men även om det känns så himla bra så kan det faktiskt vara riktigt svårt att komma igång. Det kan kännas svårt att hitta något som man verkligen trivs med och kan fortsätta med.

Här kommer därför några tips till dig som vill hitta nya sätt att röra dig på:

Testa parsporter med din vän

En del saker är roligast att göra tillsammans och det gäller även vid sport. Varför inte ta med dig din partner eller kompis och testa padel eller tennis? Det är riktigt fartfyllda och roliga sporter som man faktiskt kan bli bra på rätt fort.

Något annat som är kul med båda sporterna, som är rätt lika varandra, är att det är ganska snygga träningskläder man får ha på sig. I alla fall jämfört med andra sporter. Så varför inte passa på – köp ett nytt padelfodral, snygga tennisskor och en tennisklänning för att kombinera catwalken med idrottspasset?

Underskatta inte promenader

Det kanske känns som för mycket att börja springa, men som tur var är kommer man rätt långt med promenader. Gå mycket, gå länge och gå i en snabbare takt för att verkligen få alla fördelar. Varför inte ta en kvällsrunda efter middagen varje kväll? Det är både bra för blodsockret och matsmältningen. Snabba promenader kan faktiskt vara lika effektivt som joggning, med den stora fördelen att det är lite snällare mot muskler och leder.

Ta fram hopprepet

Du kanske också hoppade hopprep på skolgården som barn? Då var det bara ett roligt tidsfördriv med kompisarna, men sanningen är att det är riktigt effektiv konditionsträning och tränar alla muskler i hela kroppen. Det är anledningen till att boxare hoppar rep innan de börjar ett boxningspass. Det är dessutom enkelt att komma igång med och billigt eftersom du bara behöver ett hopprep och ett par bra skor!