Världens mest exklusiva parfym

Lyxindustrin fortsätter att växa och blomstra trots de många finanskriserna. Parfymmarknaden är inget undantag – tvärtom. Faktum är att den globala parfymmarknaden beräknas nå 41 miljarder euro år 2020. 

Men medan vissa människor alltid kommer att nöja sig med en prisvärd doft från en lokal butik, kommer andra att välja ett dyrare sortiment av dofter som tillverkas av naturliga ingredienser och sällsynta extrakt som ofta kommer från exotiska platser som Afrika eller Sydamerika. 

Det finns många högklassiga märken som har tillverkat lyxparfymer i åratal och de har en mycket speciell plats i sina kunders hjärtan. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av det lyxigaste parfym märkena i världen.

Vilka är de dyraste parfymerna i Sverige

Förutom att kändisdofter dominerar finns det flera företag som fortsätter att producera högklassiga parfymer för eliten. De tre största tillverkarna av lyxparfymer i Sverige är Bvlgari, Dior och Yves Saint Laurent. Branschexperter menar att dessa märken är de enda som producerar verkligt lyxiga dofter. Dessa parfymer kan kosta tiotals eller till och med hundratusentals dollar per flaska, vilket gör dem till några av de mest dyrt producerade produkterna i historien. är du på jakt efter lyxiga parfymer hittar du ett stort urval från Luxplus.

De dyraste parfymerna i Sverige:

  • Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme, 
  • CK One Shock For Him, 
  • Chanel No 5 Eau Premiere, 
  • Calvin Klein Eternity Now For Men 
  • Chloe Nomade

Några Svenska kändisar som bär dessa parfymer: Jesper Parnevik, Blondinbella, Swedish House Mafias medlem Steve Angello & många fler!

De dyraste och lyxigaste parfymerna i världen

Bvlgari är ett av de märken som tillverkar världens kanske mest exklusiva parfym. En flaska kostar 135 000 dollar medan en serie som heter Omnia såldes till ett pris av 41 000 dollar per flaska. Dior har en serie parfymer som heter ”Christalle” och som säljs för 35 000 dollar. Yves Saint Laurent har en parfym som heter ”Opium”, som kostar cirka 19 000 dollar per flaska.

Vilken är den mest populära parfymen för män?

Den mest populära parfymen för män är Ghost Perfume som lanserades för några år sedan och har styrt marknaden sedan dess. Det unika med denna produkt är att den kommer tillsammans med en duschgel och deodorant också! Detta gör den mer speciell än andra produkter som finns på marknaden idag. Här hittar du fler populära herrparfymer.

Vilken är den mest populära parfymen för kvinnor?

Den mest populära parfymen för kvinnor sägs vara Chanel No 5, en av de första parfymerna som utvecklades av Coco Chanel och hennes affärspartner och älskare Pierre Wertheimer.